SNABBARE, SÄKRARE, BÄTTRE

Att ta emot e-fakturor har otaliga fördelar jämfört med att hantera pappers- eller scannade fakturor. Eftersom e-fakturor är helt digitala så kan all information på fakturan automatiskt valideras så att den är korrekt innan den levereras till er. Vi ser till att fakturorna som kommer fram är både korrekta och innehåller informationen ni behöver. Felhanteringen minimeras och ni får en mycket smidigare och säkrare process.

Vi ser alltid till att skräddarsy tjänsten efter era behov och förutsättningar. Oavsett vilka system ni använder.

Du får tillgång till

Validering

Vi validerar alla era fakturor mot SFTI-protokoll och tillämpar matematiska kontroller på alla

Referenskontroll

Referenskoder på inkommande fakturor matchas mot en lista på tillåtna referenser, alternativt enligt algoritm efter ert önskemål.

Dashboard

Få realtidsstatistik i er personliga Dashboard som du kan kolla genom att logga in på InExchange Web.

Global täckning

InExchange är anslutna till Peppol och vi har samtrafik med operatörer världen runt, så att alla kan nå er oavsett vad de använder för tjänst.

InExchange Network

Företagskonto med flertal egna användare. Du är sökbar och kan själv söka upp dina kunder och leverantörer i affärsnätverket.

Inköpsanalys

Ett verktyg som ger helt nya insikter i inköp och utgifter. Levererar en exakt bild av vad som har köpts, av vem och till vilket pris.

LEVERANTÖRS­BEARBETNING

 

För att verkligen få fart på e-fakturavolymerna genomför vi en leverantörsbearbetning. Det innebär att dedikerad personal hos oss kontaktar dina leverantörer och hjälper dem igång. Eftersom e-faktura sparar leverantörerna manuellt arbete och pengar för porto är det ett bra sätt att förstärka relationen. De leverantörer som inte finns med i InExchange Network ännu får ett brev med information om hur de går tillväga.

Detta uppföljs av ett telefonsamtal från oss där vi hjälper dem igång. Leverantörer som redan kan skicka e-faktura får ett mail om att ni kan ta emot och hur de ansluter till er. Vi erbjuder också en fokuserad bearbetning där vi kontaktar era största leverantörer med specifika krav och rutiner, för att förse dem med rätt kopplingar.

Mattias Hult

Ställ din fråga om Mottagartjänst

Vanliga frågor & svar om: InExchange Mottagartjänst

Kan jag se fakturan som en pdf-faktura?

Ja, ni kommer att kunna se fakturan som en pdf-faktura. Antingen kan ert affärssystem generera e-fakturan som en bild, om inte affärssystemet kan generera en bild, då skickar vi med en länk som ni kan använda för att se fakturan. Ni kommer även åt alla mottagna fakturor på InExchange Network upp till 90 dagar.

Kan jag godkänna leverantörer för e-fakturor?

I InExchange Network kommer ni kunna acceptera leverantörer för att de ska kunna skicka e-fakturor till er. Ni kan även själva använda InExchange Network för att skicka förfrågningar om att ni vill ta emot e-fakturor från era leverantörer som kan skicka detta.

Kan jag ta emot bilagor?

Ni kommer att få möjlighet att ta emot bilagor, antingen att bilagan följer med fakturan eller att bilagan följer med som en länk. Ni kommer även åt bilagorna på InExchange Network.

Vad hanterar ni för format?

Vi hanterar de allra flesta formaten som finns i dagsläget. Vi konverterar om formaten som era leverantörer skickar för att sedan leverera det format ert system kan hantera och som vi har satt upp tillsammans.