Från och med 1 april 2019 är det lag på e-faktura till kommuner, regioner, kommunala bolag och myndigheter. Lagen omfattar alla inköp och upphandlingar som görs från detta datum oavsett belopp och inkluderar även direktupphandling.

Gällande offentlig sektor finns det flera saker man kan göra i förväg för att förbereda sig inför lagen. Anslut er som fakturamottagare i PEPPOL. Då är ni garanterade att er organisation kan ta emot e-fakturor enligt den europeiska standarden. Se vidare till att vara aktiva i arbetet att informera era leverantörer om lagkravet. Försäkra er också om att ni kan erbjuda era leverantörer en fakturaportal. Ställ dessutom krav på e-faktura i era upphandlingar.

Önskas hjälp i arbetet att uppfylla lagkravet är det bara att vända sig till InExchange. Över hälften av landets kommuner och merparten av regionerna använder sig av InExchange som sin tjänsteleverantör. Vi har fått i gång tiotusentals leverantörer åt Sveriges kommuner till att skicka e-faktura.

PEPPOL är ett europeiskt nätverk för elektroniska inköp som gör e-handel och e-upphandling enklare. Vill man slippa lägga energi på format, anslutningar och lagkrav är ett avtal med InExchange ett bekvämt alternativ. En anslutning hos InExchange betyder att man alltid tar emot en giltig formatversion via PEPPOL. Är din organisation kund hos InExchange ansluter vi er kostnadsfritt. Fyll i formuläret nedan för att bli anslutna till PEPPOL.

Varför ska ni vara med i PEPPOL?

  • Ni ökar volymen e-fakturor.
  • Det blir lättare för leverantörerna, de utländska icke minst, att hitta er som mottagare.
  • Det blir också lättare för leverantörerna att skicka till er.
  • Samma fakturastandard gäller i större delen av Europa.
  • Det är viktigt att hänga med i utvecklingen och ta del av nya standarder och ny teknik.

Varför ska ni välja InExchange som er accesspunkt i PEPPOL?

  • Vi sköter alla konverteringar. Ni behöver inte tänka på några format.
  • En kostnadsfri anslutning till PEPPOL ingår i vår ordinarie mottagartjänst.
  • Vi bevakar alla uppdateringar gällande format och regelverk.
  • Vi ingår i flera kommittéer och arbetsgrupper inom PEPPOL och underrättas tidigt om nyheter och kan därigenom påverka framtida regler och arbetsmetoder.

Vill ni veta mer om PEPPOL? Klicka här»

Anslut oss till PEPPOL

Vi är kund till InExchange och vill bli anslutna till PEPPOL.