Skaffa e-faktura – och tampas om miljarder.
Med det lockande anslaget tar Johan Lindblad, partner account manager på InExchange, till orda på Forum 4IT som arrangeras i Göteborg den 8 maj.

– Den nya lagen om obligatorisk e-faktura vid offentlig upphandling kommer med största säkerhet att träda i kraft den 1 april nästa år. Jag vet att en och annan upplever lagkravet som krävande och jobbigt att uppfylla. Men jag vill hellre vända på resonemanget. Se det hela som en naturlig utveckling och som en möjlighet, säger Johan Lindblad och poängterar:
– Det finns ju 1050 miljarder anledningar att agera.

Siffran som Johan anspelar på är det belopp som Dagens Samhälle räknat fram via sin tjänst Offentliga Marknaden. Enligt 2017 års analys uppgår den samlade omsättningen på den offentliga marknaden till 1050 miljarder kronor, inklusive de köp som görs av de offentligt ägda bolagen.

Så hur blandar man sig i kampen om alla dessa kronor? Exakt denna kittlande fråga är temat för den programpunkt som Johan, och InExchange, bjuder på under mässan Forum 4IT som hålls i Göteborg (Hotell Elite Park Avenue) den 8 maj.
En central faktor är e-fakturan. Ska man ens fundera på att vara en aktör på den offentliga marknaden i Sverige, och konkurrera om de drygt 1 000 miljarder som årligen är i omlopp, är e-fakturan inte bara smidig. Den kommer att bli obligatorisk.
Från och med 1 april nästa år blir det nämligen lag på att alla inköp till följd av offentlig upphandling ska faktureras med e-faktura. Med andra ord: alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt den nya europeiska standarden och alla offentliga organisationer måste kunna ta emot dem.
Den 13 juni förväntas riksdagen att säga ja till den här lagen.

Johan kommer att berätta hur snabbt en omställning till lagkravet realiseras. Det är bra mycket enklare än många anar – och har direkt med InExchange att göra.
Missa inte det inlägget under Forum4IT (klockan 15.15) och missa inte InExchange (monter E7:E9). Det är en spännande och innehållsrik konferens som väntar i Göteborg. Det här blir 15:e gången sedan 2004 som företaget Forum Affärssystem genomför sitt uppskattade evenemang. Enligt arrangören är detta Sveriges största konferens och utställning av affärs- och HR-system.

Hemsida Forum 4IT