Week of Hope

På måndag (24 maj) inleds Barncancerfondens kampanjvecka “Week of Hope”. Under sju dagar inbjuds alla att utföra valfria aktiviteter och samtidigt bidra i kampen mot barncancer.
InExchange deltar i eventet och kryddar engagemanget med att ge sina anställda en extra motivationsfaktor. Om personalstyrkan under veckan tillsammans överskrider mer än 4 miljoner steg fördubblar företaget sin insättning till insamlingen.

Men att insatsen räknas i avverkade steg innebär inte att det enbart är promenader och löpning som kan registreras. Nej, det fina med “Week of Hope” är att arrangemanget är öppet för alla slags aktiviteter och att utövaren är tillåten att själv värdera prestationen och uppskatta på ett ungefär vad det motsvarar i antal steg.
Det är alltså fritt fram att dansa, simma, måla, klippa gräs, spela instrument, ja, i princip vad som helst. Man bestämmer själv som deltagare vad man vill göra.
Det är engagemanget som räknas och att man aktivt hjälper till i arbetet att bekämpa barncancer. Tack vare framgångsrik forskning överlever i dag cirka 85 procent av de barn som insjuknar i cancer i Sverige. Men kampen är inte över förrän vi utplånat barncancer för gott.

På InExchange är Johan Lindblad inofficiell eventgeneral. Det var han som väckte idén att anmäla InExchange till årets “Week of Hope” (24-31 maj). Företagsledningen var genast med på noterna.
– Barncancerfonden har i flera år skapat olika insamlingar under temat “Of Hope”. Exempelvis “Spin of Hope” ihop med Friskis & Svettis. Och det här har InExchange varit med och sponsrat. Senast var i fjol, men då blev det hela inställt på grund av covid-19. Nu kommer dock konceptet tillbaka i ett pandemisäkert format, förklarar Johan.

Själv är han fylld av förväntningar inför veckan som kommer. Han utgör en härlig energikälla på InExchange och är skicklig på att sporra sina arbetskamrater – även nu när det sker på avstånd.
Målet för aktiviteten som är upplagd, i samarbete med Friskis Skövde, är att personalen på InExchange ska utföra en gemensam ansträngning under sju dagar som totalt motsvarar minst 4 miljoner steg.
– Grundtanken är såklart att bidra till Barncancerfondens viktiga arbete, men att också ta chansen att röra på sig, tydliggör Johan och lutar sig mot det beprövade talesättet att förena nytta med nöje:
– I takt med att pandemin dragit ut på tiden har ju lösningen att sitta hemmavid och arbeta blivit allt mer långvarig. Det har, åtminstone i mitt fall, betytt att det blivit en större utmaning att gå ut en stund och ta en promenad i friska luften. Stillasittandet påverkar motivationen lite grann.
– Men tack vare “Week of Hope” får vi alla en bra anledning att röra på oss. Det är ett fint tillfälle att komma i gång, tillägger han.

Ändamålet är dessutom behjärtansvärt. Det höjer kampmoralen ännu mer.
– Att bidra till arbetet att hitta botemedel att utplåna barncancer tror jag är något vi ställer upp på till mans. Det berör oss alla vill jag påstå. Genom att delta i “Week of Hope” så gör man en insats i den kampen. Och tack vare att det är kopplat till en aktivitet gör man också en insats för sin egen del, säger Johan Lindblad.

Barncancerfonden och Week of Hope:
https://www.barncancerfonden.se/event/week-of-hope/

Följ InExchange och Week of Hope:
https://www.instagram.com/inexchange/