Kundkravet gav T-schakt egen vinning

T-schakt T-schakt

T-schakt i Örebro har som roll att vara samlad resurs för 70 delägare inom entreprenad. Bolaget har bland annat ansvar för fakturering.
Jonas Andén, IT/KM-samordnare på T-schakt, berättar i ett nytt kundcase – på vår referenssida – hur mycket enklare faktureringen blivit sedan det mesta skickas elektroniskt via InExchange. Mycket av tidigare tungrodda pappersarbete har försvunnit.
–  Nu kan vi skicka en fil i stället. Det sparar enormt med tid, förklarar han.

T-schakt är typexempel på ett medelstort företag som sett fördelarna med att skicka fakturor elektroniskt. Bolaget övergick till detta för många år sedan och har successivt minskat ordentligt på pappershanteringen. I dag går 80 procent av deras fakturor via InExchange. I siffror räknat är det ungefär 1 000 fakturor i månaden.
– Det fungerar jättebra. Det är aldrig några problem, konstaterar Jonas Andén belåtet.

Jonas berättar mer om sina och bolagets erfarenheter av InExchange fakturatjänst i en längre artikel på vår särskilda samlingssida för referenser. Ni har länken nedtill. Faktum är att T-schakt tog tag i digitaliseringen en gång för alla när kravet på e-faktura ställdes allt oftare från kundhåll.

Till slut sköt man det inte på framtiden längre. Kontakt togs med InExchange så att man kom i gång.
– Vi såg ju en vinning i det också. Det är en väldigt stor hjälp för oss. Vi hade funderat på det redan innan kravet återkom allt tätare. Det som slutligen avgjorde var när Örebro kommun tyckte att vi skulle prova att skicka elektroniskt. Då hoppade vi på tåget. Vi såg inga hinder i alls att ta steget, säger Jonas Andén.

Digitaliseringen har inte bara betytt att kunderna som efterlyst e-faktura fått som de vill. Med tiden har den ena fördelen efter den andra blivit oerhört tydliga. Jonas Andén beskriver i artikeln hur mycket den administrativa bördan lättat. Han framhåller även andra sidor, som låga kostnader, hur lätt det är att bifoga bilagor och det exemplariska stöd man fått av supporten vid de tillfällen det dykt upp ärenden angående fakturalayout.

Referenscase T-schakt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson
Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise