Louise vågade ta ton på outforskad mark

Hon sjunger gärna musikal och opera och älskar att måla akvareller.
Men Louise Bogren är även fenomenal på elektroniska fakturor och digitala affärstjänster.
Louise är lite grann som Skövde helt enkelt.
Precis som sin hemkommun – som ni möter i filmen om det innovativa Sverige – har hon vågat bryta okänd mark och antagit stora utmaningar.

Louise Bogren är account manager på InExchange i Skövde. Hon är en av de personer som man får följa i filmen ”Det innovativa Sverige – del 1 Skövde”.
Tittarna kommer genast att upptäcka vilken färgstark profil Louise är. Hon är sångfågeln som landade i ett bo fyllt med hårddiskar, skärmar och
nätverkskablar.
– Jag pluggade klassisk sång på musikhögskola. I väntan på någon spännande chans inom musiken behövde jag ett annat jobb så länge. Jag tänkte att säljare kan jag nog vara ett litet tag, erinrar hon sig och ler innerligt när hon tänker tillbaka på hur anställningsintervjun på InExchange förlöpte:
– Jag sa som det var. Jag kan inget om datorer. Jag äger ingen dator ens. Men jag är grym på att sälja. Svaret kom direkt: ”när kan du börja?”

Louise är fortfarande en sångerska av rang. Hon är ibland solist vid bröllop och begravningar och sjunger även i kör. Framför allt inspireras hon av att sjunga klassiska storverk som Bachs Johannespassion och Mozarts Requiem eftersom det ”sångtekniskt kräver så mycket mer”. Men schlager ligger henne också varmt om hjärtat. Råder det melodifestivaltider är glitterboan obligatorisk runt halsen.
Det som ändrat sig är att Louise numera är både en konstnärssjäl och ett proffs inom IT-sektorn. Karriärresan som inleddes med att hon sålde fakturaskrivare – som är en installationsvara för elektronisk fakturering – har i dag helt andra dimensioner.
– Nu känner jag till hela branschen och det tekniska runt omkring, konstaterar hon.

Vad har InExchange betytt för dig?
– Företaget har alltid trott på mig. Jag har känt, både då och nu, att jag är en viktig resurs. Man har sett mina styrkor. Jag är bra på att få våra kunder att förstå. Jag kan förklara det tekniska på ett enkelt sätt.
– Sedan har jag bevisat inför mig själv vad jag är kapabel till. Jag älskar Pippi Långstrump när hon säger: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”. Jag har vågat bli expert på ett område som var okänt för mig.

Vad har du betytt för InExchange?
– Jag tror att jag har varit en ögonöppnare. Jag dök upp med min speciella stil med mycket tatueringar och lite högljudda personlighet. Det väckte nog viss skepsis kan jag föreställa mig. Men det är i så fall tvivel jag övervunnit. Man ska aldrig döma någon efter det yttre. Det är vad man säger och har för kvalitéer som är det viktiga. Inte hur man ser ut.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson
Ragn-Sells_miljöpris Ragn-Sells_miljöpris
Miljöpriset

Ragn-Sells ett viktigt föredöme värt att prisa

En respekterad röst internationellt, men också ett föredöme nationellt gällande hållbarhet och klimat. Där har ni Ragn-Sells som är senaste mottagaren av vårt miljöpris.
Per Gustafsson
Säljträff Visma Sverige Säljträff Visma Sverige
Nyheter

Givande säljträff inom Vismas svenska bolag

Ett 70-tal säljare inom Vismas svenska bolag träffades nyligen i Stockholm och gavs möjlighet att utbyta erfarenheter med koncernkollegor.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise