Varbergs kommun belönat med vårt miljöpris

Varbergs kommun har förstått kraften i e-fakturan och vikten av ett aktivt miljöarbete. Nu belönas man med InExchange miljöpris för 2018. Tack vare ett målmedvetet, envist och pedagogiskt jobb har Varbergs kommun sett till att 97 procent av andelen inkommande fakturor är elektroniska.
– Vi sparar träd varje dag, konstaterar kommunens upphandlingschef Laila Eklund.

Det primära syftet med InExchange miljöpris, som instiftades 2014, är att lyfta fram värdet av att vi tillsammans hjälps åt att hushålla med jordens naturresurser. Skövdebaserade InExchange är verksamt inom digital affärskommunikation. E-fakturan är kärnan i dessa tjänster. Företagets årliga utmärkelse ges till kunder som utfört särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.

2018 års pris går till Varbergs kommun för att man varit så ihärdig i arbetet att förmå sina leverantörer att övergå till e-faktura. Av kommunens inkommande fakturor är i dag 97 procent elektroniska. Den höga andelen är mycket imponerande.
Varberg lever upp till sin roll som ekokommun.
– Vi vill ha ett Varberg som finns kvar även för kommande generationer. Vi arbetar aktivt med miljöfrågor så långt det är möjligt. Ett av målen är detta med e-faktura, förklarar upphandlingschefen Laila Eklund.
Laila menar att det är kommunens e-handelsutvecklare Camilla Nylén Leffler, Cecilia Brag och Dan Kihlström som har störst ära i den här framgången. Utöver formella krav, ställda i upphandlingarna, har trion dagligen bearbetat leverantörerna att skicka e-faktura. Med synnerligen gott resultat.
– Det är deras enträgna arbete som gör att vi får InExchange miljöpris, säger Laila Eklund.

Anders Jonsson, vd på InExchange, konstaterar att Varbergs kommun är en värdig mottagare av InExchange miljöpris för 2018.
– Priset är en viktig manifestation i vårt långsiktiga arbete för att bidra till ett hållbart företagande och ett hållbart samhälle. Varje åtgärd i rätt riktning har betydelse. Genom att använda InExchange tjänster för elektronisk fakturahantering understryker Varberg sin roll som föredöme inom arbetet med hållbar utveckling.

Här är motiveringen till att Varbergs kommun får InExchange miljöpris 2018:
”Tack vare ett starkt och målmedvetet fokus att driva upp en hög e-fakturavolym markerar Varbergs kommun sin ställning som förebild och föregångare i arbetet att åstadkomma en hållbar utveckling. Den miljömässiga nyttan går dessutom hand i hand med andra fördelar. Varbergs kommun har förstått kraften i e-faktura.”

Bildtext: Varbergs kommun är 2018 års mottagare av InExchange miljöpris. Varbergs kommun representerades vid prisutdelningen av (från vänster) Laila Eklund, Dan Kihlström, Cecilia Brag och Camilla Nylén Leffler och de flankeras på bilden av Hacer Ok, key account manager, InExchange.
Foto: Ferhat Deniz Fors

Tidigare vinnare av InExchange Miljöpris
2014  

Maskinfirma Glaj                   Skövde
Swedol                                  Stockholm
2015  
Svevia                                   Solna
2016 
Unident                                 Falkenberg
2017
Stena Recycling                  Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise