Hallands food, tomat
Nu kan vi lägga tid på att göra affärer istället

I Hallands Foods broschyr beskriver företaget sig själva som ”ett gäng goa gubbar”, och det kan vi hålla med om.  Det var ett glatt gäng vi träffade nere i Halmstad där de har sitt huvudkontor. Och handen på hjärtat – påminnelshantering är kanske inte det mest uppmuntrande att prata om, men Sam och Recep berättar med både värme och entusiasm om hur den nya tjänsten för påminnelse- och inkassohantering förenklat betydligt för dem.

Ni har varit igång med vår nya tjänst Påminnelse och Inkasso Plus i 3 månader. Hur tycker ni att det fungerar?
”Det första jag skulle vilja säga att tjänsten är mycket smart och användarvänlig”, berättar Sam Kayacan.
”Genom den automatisering som vi nu har fått så har vi nu mycket bättre kontroll och blir även avlastade från något som tidigare varit betungande. Vår bedömning är att vi har nu 30 min mindre administration per dag som vi istället kan lägga på att kvalitetssäkra processer och göra affärer.”

Hur gjorde ni innan?
”Tidigare hade vi en annan extern part för vår påminnelsehantering. Det funkade inget vidare och våra kunder blev allt mer irriterade. Vi fick ofta in samtal till oss från kunder som undrade varför vi skickat påminnelser. Nu med Påminnelse och Inkasso Plus så har det blivit annorlunda. Mycket tack vare att produkten är så pass flexibel. Flexibiliteten skulle jag nog säga är det bästa!
Vi har ställt in så att vi får en lista på alla påminnelseförslag i InExchange Network. Vi utgår från den listan och skickar några direkt och några ringer vi upp. Flexibiliteten i kombination med Visma Financial Solutions lyhördhet och trevliga kundtjänst gör att kunderna nu är mer förstående än irriterade. Det är en stor skillnad mot vår tidigare leverantör. Vi har idag en bättre dialog med våra kunder än tidigare.”

Har utestående fordringar minskat?
”Så blir det naturligtvis, samtidigt märker vi att betalningarna kommer in med jämnare mellanrum.  Det känns tryggare att hela tiden ha lite pengar i kassan.”

Något annat du vill tillägga?
”Ja, en viktig del som vi upplevt mycket positiv är att vi nu slipper printa och kuvertera själva. Det spar otroligt mycket tid. Och jag kan väl säga att bara ränteintäkter som vi får nu finansierar 70% av kostnaderna vi har för att printa fakturor. Så sammanfattningsvis har vi fått bättre kontroll, snabbare betalt och frigjort tid. Detta till en lägre kostnad än tidigare.”

Hallands Food är ett grossistföretag för restaurangbranschen. Företaget erbjuder helhetslösningar med allt från råvaror till inredning.