”Jag skulle inte vilja gå tillbaka till att hantera allt själv”

LasseTopBild

Interiörgruppen i Skåne levererar vattenkylare, kaffelösningar och mattor till företag och kommuner i Skåneregionen.
”Vi började skicka e-faktura när en av våra kunder krävde e-faktura i stället för den vanliga postgången, detta var 2011,” berättar ägaren Lars Eskilsson.
InExchange Fakturaskrivare blev lösningen för e-faktura.
”De två första åren körde vi endast e-fakturor via fakturaskrivaren, då gick det ut knappt 200 e-fakturor per år. Övriga fakturor skrev vi ut själva och postade.”
Men efter två år så bestämde sig företaget för att köra alla fakturor via fakturaskrivaren, även de på papper.
”Vi kör ju kvartalsfakturering och det blir många fakturor att skriva ut och kuvertera, det var tungjobbat,” minns Lars.

Vinsten med att köra alla fakturor via skrivaren kan sammanfattas i två punkter;
Tid – innan så tog faktureringen cirka tolv timmar, idag görs den på två.
”Allt är klart på en knapptryckning, sen är det klart och man kan glömma det,” berättar Lars.

Kostnad – förutom att tid är pengar så har även kostnaden för porto minskat rejält. Eftersom alla kunder matchas mot InExchange Network så dyker det upp nya e-fakturamottagare kontinuerligt. Redan första året ökade Interiörgruppen sina utgående e-fakturor med 360%.
”Färre fakturor går på papper, allt fler företag kan ta emot e-faktura,” konstaterar han.

Inte bunden till kontoret
Interiörgruppen har också märkt att elektronisk fakturering ger dem ökat mobilitet.
”Vi måste inte sitta på kontoret och jobba, vi tillåts mer flexibilitet nu eftersom jag kan fokusera på andra saker utan att vara bunden till kontoret.”
”Jag skulle inte vilja gå tillbaka till att hantera allt själv.  Jag känner att jag kan lägga tillit på att det fungerar precis som det ska, jag har aldrig haft några problem. Nu siktar vi på att utveckla faktureringen till att skicka ännu fler elektroniska fakturor,” avslutar Lars.

Interiörgruppen i Skåne levererar vattenkylare, kaffelösningar och mattor till företag och kommuner i Skåneregionen. Bland cirka 600 kunder finns såväl industriföretag, stat, kommun, kontor, detaljhandeln samt privatpersoner. Företaget startades 2001 och har idag fyra anställda.