Skönt att slippa manuella arbetet

VX-700x465

Innan InExchange skickade Svensk Växtmiljö allt på post. De har daglig fakturering men även servicefakturering var tredje månad, med 800 brev i stöten.

”Då satt jag och vek papper, la i kuvert och stämplade. Det tog sin tid!” berättar Birgitta Widtfjäll som är ekonomiansvarig.

Samarbetet började med att Svensk Växtmiljös kund Borås Stad ville ha e-fakturor i stället för papper. Innan InExchange kom in i bilden hade Birgitta en annan syn på e-fakturor.

”Gamla erfarenheter gjorde att det här med e-faktura verkade krångligt. Jag hade kollat upp andra e-fakturaleverantörer tidigare och det verkade som grekiska alltihop. Jag var mycket tveksam till e-faktura och tänkte att det lät dyrt, komplicerat och krångligt.”

Birgitta kollade upp e-fakturaleverantörer och valet föll på InExchange.

”Ni verkade inte så krångliga. Ni förklarade allt på ett enkelt sätt. Fakturaskrivaren är lätt att förstå sig på och vi kom snabbt igång. När jag har några funderingar hör jag bara av mig till er support som är jättetrevlig. Vi är glada att vi valde er.”

Stor efterfrågan på marknaden
”Väldigt många av våra kunder tar emot e-fakturor via InExchange och fler blir det bara” fortsätter Birgitta. ”InExchange skickar mail när någon av våra kunder vill ha e-faktura. Vi behöver inte hålla reda på vem som ska ha en e-faktura. Vill jag lägga till en ny kund kan jag också söka i nätverket på InExchange Web. I framtiden kommer all min fakturering gå genom InExchange. Fakturaskrivaren är till stor hjälp.”

Hållbart för framtiden
E-fakturan håller allt mer på att ersätta pappersfakturan, något Växtmiljö har märkt tydligt.

”Fler och fler börjar med e-fakturor nu. Mycket på grund av ett miljötänk och att det blir billigare. Sen behöver man inte sitta och vika papper själv. Ju fler som använder e-fakturering, ju bättre blir det för alla! ”

Rekommenderar InExchange
”Fakturaskrivaren är så smidig. Du bara lägger in dina fakturor och trycker på skicka. Jag kan samtidigt skriva ut en papperskopia till bokföringen. Jag är jag säker på att många kommer använda den här tjänsten och rekommenderar alla att sätta igång redan nu. Det enda jag ångrar är att jag inte satte igång tidigare!”  avslutar Birgitta.

Svensk Växtmiljös huvudkontor ligger i Borås. Företaget startade 1982 och sköter idag närmare 28.000 växtarrangemang i privata, kommunala och statliga miljöer.