Stor nytta av portoptimeringen

vw0515

En av anledningarna till att Volkswagen Group Sverige (VGS) valde InExchange var att många av återförsäljarna redan använde InExchange för sina utgående fakturor och en hel del av dessa har VGS som mottagare.

”Det har fungerat så bra att vi inte har någon anledning att använda oss av någon annan operatör. Nu har vi kopplat på hela flödet, både inkommande och utgående fakturor, och allt har fungerat bra.”, säger Björn Bergvall, som arbetat med införandet av e-fakturor på VGS.

VGS använder sig av ett ekonomisystem som har stöd för e-faktura men att själv svara för distributionen av dessa var aldrig intressant. ”Nu går nästan alla våra utgående fakturor via InExchange. Fakturorna går iväg i ett enda format från oss och sen distribueras de automatiskt, antingen som e-faktura, PDF-faktura  i e-post eller som pappersfaktura.”

En stor tidsbesparing
Tidigare sköttes utgående fakturering manuellt. VGS skrev själva ut ca 50.000 fakturor varje år. Fakturorna veks och kuverterades för hand på kontoret. Nu har de kunnat dra ner på den manuella hanteringen.

”Tiden är en väldigt viktig faktor, genom att skicka dem elektroniskt har vi sparat in mycket arbetstid. Allt går mycket snabbare och fakturorna kan vara på plats samma dag, vilket har underlättat oerhört vid bokslut.”

En växande marknad
Att e-fakturor ligger i tiden är inget som har undgått VGS.

”I förrgår ringde en av våra däckfirmor. De sa att de använde InExchange till andra kunder och undrade om vi också kunde ta emot e-fakturor. Det var roligt att de tänkte framåt. Marknaden blir allt vaknare.”

Blir väl bemött
”Det är lätt att ha med InExchange medarbetare att göra, de jag har haft kontakt med har varit väldigt trevliga personer. Patrik och Möller kommer jag till exempel väldigt bra överens med”, avslutar Björn Bergvall.

Volkswagen Group Sverige är den svenska generalagenten för Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Transportbilar och Porsche. Tillsammans med auktoriserade återförsäljare och servicepartners marknadsför de varumärkena och deras produkter och tjänster i Sverige.